Bekijk profielpagina

Zo groot is de Nederlandse influencer marketing branche

Revue
 
Op 1 december verschijnt het eerste Nederlandse boek over influencer marketing: #SPON. Dat werd hoog
 
28 november · Editie #15 · Bekijk online
Influencer Marketing Update
Op 1 december verschijnt het eerste Nederlandse boek over influencer marketing: #SPON. Dat werd hoog tijd, want deze markt groeit hier als kool, waardoor er veel behoefte is aan praktijkervaring en kennis. Natuurlijk is er ook een echte boeklancering: Kom je ook?

Artikel: Zo groot is de Nederlandse influencer marketing branche
© Marvin Ronsdorf
© Marvin Ronsdorf
Er is weinig bekend over hoe groot de Nederlandse influencer marketing markt precies is. Wel staat vast dat er steeds meer behoefte is aan influencers, dat de budgetten groeien en dat er daardoor ook steeds meer influencers bijkomen.
Hoog tijd om hier op basis van onze ervaring eens een inschatting van te maken. We gaan er vanuit dat in Nederland zo'n 15.000 influencers zijn die meerdere commerciële samenwerkingen met merken hebben gedaan. Daarnaast zijn er tientallen tot zelfs een paar honderd agentschappen, bureau’s en online tools die hun graantje meepikken. 
Daarmee schatten we in dat de influencer marketing industrie in zijn volle omvang in Nederland in 2017 goed is voor zo'n 100 miljoen euro. Een bedrag dat in de komende twee jaar ongetwijfeld zal verdubbelen. 
Wereldwijd loopt dat bedrag overigens in de vele miljarden: Mediakix berekende dat adverteerders in 2017 alleen al op Instagram, en alleen aan influencers, al zo'n 1 miljard dollar betaalden voor gesponsorde postings.
Hoeveel er precies wordt uitgegeven verschilt uiteraard per bedrijf en per branche. Een restaurant laat invloedrijke Instagrammers gratis eten in ruil voor aandacht, terwijl een multinational in Nederland zo een paar ton uittrekt puur voor influencer marketing. 

En verder...
Heb jij al een influencer marketing strategie? | Adformatie
Instagram tests letting you follow hashtags instead of people
Nettiquette: hoe hoor je je te gedragen op social media?
Gelimiteerde oplage dus bestel snel jouw exemplaar via wearefirst.nl/spon
Gelimiteerde oplage dus bestel snel jouw exemplaar via wearefirst.nl/spon
Hoe vond je deze editie?
Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Influencer Marketing Update met Revue.
Laurierstraat 78 — 1016PP — Amsterdam